Letar du också efter hundvänliga ställen?

Som hundägare irriteras jag ofta över affärer, restauranger och andra serveringar som av någon dålig anledning ej tillåter hundar. På mig verkar det bara vara av ren bekvämlighet och lathet som man hellre säger nej till kunder med hund. Vill helt enkelt inte ha besväret – Hundfan kan ju pinka på ett stolsben. Okey det finns medmänniskor som är allergiska för pälsdjur och det finns numera ganska många som är livrädda för hundar eller tycker att hundar är orena. Det får man respektera men min spaning går ut på att affärsinnehavare i Sverige är mer restriktiva än deras motsvarigheter söderöver som t.ex Tyskland.

En skylt jag skulle vilja se vid dörren till restauranger och barer.

Det är svårt att veta när man är ute och promenerar på stan vilka ställen som tillåter hund. Om våra hundvänliga näringställen skyltade tydligt vid dörren så behöver man inte tveka att gå in. Som det nu är får man ofta gå in och först då kommer någon fram och gnäller att ”här tillåter vi inga hundar – ut”! Ganska jobbigt faktiskt.