PB:s Röda

Har länge varit intresserad av vin och det vore roligt att få ägna mer tid åt vin och kanske även vinodling.

Min ”egen”

När jag och min fru företog en vinresa i Chile och Aregentina för några år sedan så besökte vi flera vingårdar, en del, små andra lite större som t.ex Torres i Argentina som är säkert en av de större inte bara i Argentina utan i hela världen.

Men en vinproducent som vi besökte i Chile vid Andernas västra sluttningar var William Fevré. Vi fick en ordentlig genomgång både av deras sätt att pressa, fermentera och lagra vin på men vi fick också åka runt på sluttningarna och se vinraderna på verkligt nära håll. En av deras uniktieter är att odlingarna ligger väldigt högt, ca 1000 meter över havet och vid Maipo floden. Det gör att vinet får en unik karaktär.

Deras Pinot Noir är något alldeles fantastiskt. Pinot Noir-druvan är ju som bekant, väldigt kinkig och svår för de flesta. MEn William Fevré har verkligen lyckats.

Därför har jag faktiskt gjort detta eminenta vin till mitt ”eget” – lite rip off har ingen dött av!